Curtea a respins în schimb o decizie anterioară, referitoare la protejarea aspectului general al iPhone.
În acest fel, până la 40% din despăgubirile de 930 de milioane de dolari obținute de Apple în procesul cu Samsung Electronics trebuie reanalizate.
„Este o victorie pentru design și pentru cei care îl respectă”, se arată într-un comunicat al Apple.
Reprezentanții Samsung au refuzat să comenteze.
Disputa dintre Apple și Samsung datează încă de pe vremea lui Steve Jobs și a fost considerată emblematică pentru tendința sa de a proteja designul și tehnologia produselor Apple.
Verdicul curții de apel din SUA este favorabil Apple, întrucât menține cea mai mare parte a depăgubirilor și întărește principiile de design pentru care compania a dat în judecată Samsung, consideră Brian Love, profesor asistent de drept la University of Santa Clara.
Procesul dintre cei doi mari producători de smartphone-uri, intentat de Apple în 2012, a fost intens urmărit.
Apple a câștigat despăgubiri de 930 de milioane de dolari, dar nu a reușit să obțină interzicerea comercializării telefoanelor Samsung care au format obiectul procesului și care în prezent nu mai sunt pe piață.
După procesul din 2012, Samsung și Apple au renunțat la majoritatea celorlalte litigii, cu excepția unui caz care va fi analizat de aceeași curte de apel din Washington, care implică despăgubiri de 120 de milioane de dolari obținute de Apple în 2014, pentru alte brevete destinate aparatelor smartphone.